16-09-08

The place to be!

Dit weekend is het marktplein van Lennik the place to be.

 

Zoals elk jaar zet de brandweer van Lennik de poorten van haar kazerne wijd open tijdens een opendeurdag. Dit evenement zal doorgaan op zondag 21 september 2008. Omdat er in de straat van de kazerne wegenwerken aan de gang zullen zijn, zal de opendeurdag grotendeels doorgaan op het Marktplein. Maar natuurlijk zullen deze werken niet verhinderen dat deze dag een prettige en leerrijke dag wordt.

We starten om 10 uur met de feestelijke inhuldiging en plechtige ingebruikname van de 3 nieuwe voertuigen, die ons de voorbije maanden geleverd werden: een ladderwagen, een commandowagen en een karweiwagen.

Vanaf 13 uur starten de demonstraties en andere activiteiten. Als thema werd dit jaar gekozen voor verkeersveiligheid. Daarrond mag je dan ook heel wat verwachten. Je kan plaatsnemen in een autowrak dat opengeknipt wordt, of je mag de wagen zelf te lijf gaan met het hydraulisch gereedschap. Ook de mensen van het Rode Kruis, de Lokale Politie en nog enkele andere diensten zullen aanwezig zijn om je te informeren. Tussendoor kan je het wagenpark bezichtigen, en een kijkje nemen in de kazerne.

Natuurlijk wordt er vastgehouden aan onze klassiekers: de rondritten voor de kinderen en de frietketelbrand zullen niet ontbreken. Even klassiek zal het schuimtapijt voor de kinderen om 18 uur onze opendeurdag afsluiten.
schuimtapijt voor de kinderen om 18 uur onze opendeurdag afsluiten.

dyn003_original_425_613_pjpeg_2531150_b607b8219a0013cf078de78ec1beaaef

Te lommel is er ook opendeurdag. Daar gaat deze gepaard met een internationale brandweer ruilbeurs. Voor schaalmodellen, kledij en allerlei hebbedingetjes zijn zulke beurzen uitermate geschikt.

001

04:08 Gepost door Fred in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.