30-04-08

Nieuw speelgoed op luchthaven Antwerpen

Op de luchthaven hebben ze een nieuwe "crashtender" in ontvangst mogen nemen. Dit is het soort brandweervoertuig dat gebruikt wordt in geval van een vliegtuig in nood of uiteraard als het crasht.

 Dit voertuig beschikt over een dakmonitor, een bumpermonitor en een sproeiinstallatie die de cabine beschermt tegen de vlammen en hitte. Die monitoren kan men vergelijken een waterkanon. Het voertuig beschikt over 2 motoren en heeft in totaal over de 1000PK waardoor het uiteraard zeer snel optrekt voor een vrachtwagen van meer dan 40 ton.

Dat is nodig omdat internationale regels eisen dat er op elke plaats van de luchthaven binnen de 3 minuten een bepaalde hoeveelheid water, schuim en poeder moet aanwezig zijn. Dit alles heeft te maken met het feit dat de alluminium carroserie van een vliegtuig een brandweerstand heeft van 3 minuten.

KobChr1

KobChr4

KobChr5

KobChr2

KobChr8

Hier ziet u die 2 monitoren en die sproeiinstallatie in werking. De 2de monitor naast die ene bumpermonitor is er eentje voor poeder ipv water/schuim)

KobChr6

Deze joysticks dienen voor de bediening van de monitoren. Men kan er vanalles mee regelen zoals de soort straal (sproei of volle straal), worplengte (afhankelijk van de druk uiteraard), debiet (hoeveel liter per minuut), ... .

 

02:18 Gepost door Fred in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Indrukwekkend Onze gasten van de brandweer luchthaven Oostende zouden water in hun mond krijgen bij dat moois!
vgrt jo brnd Npt

Gepost door: jo | 01-05-08

't Was tof hé de zondag, we moeten da meer doen. Laat die anderen ginder in de States maar doen, als wij daarvoor elk weekend een kerk in de plaats krijgen vind ik da nog ni zo erg...

Gepost door: Carl | 13-05-08

De commentaren zijn gesloten.