27-02-08

carnaval

Dit weekend gaat het carnaval in het vlaams-brabantse Halle door. Ik zal er ook aanwezig zijn, doch niet om te feesten. Er moeten er toch altijd zijn om de zattekloten van de grond te rapen Lachend.

 

Zaterdag:
Zaterdag heeft traditiegetrouw de “Deuvelstoet” plaats die ons van de buitenwijk Essenbeek naar het centrum brengt. De diverse carnavalgroepen zijn qua kledij meestal uitgedost in de outfit van het jaar voordien of van een willekeurig thema. Het hoogtepunt is de aankomst op de Halse Grote Markt waar de prinses verwekt wordt en de prins gebrouwen uit de ton van reus Vaantjesboer. Na deze activiteit krijgt ook de kleine Vaantjesboer op de Beestenmarkt zijn outfit. Halle duikt in een eerste dolle nacht.

 

Zondag:
Zondag is de hoogdag voor de toeschouwers die rijen dik staan aan te schuiven. Vorige jaren werd er gesproken van een opkomst van 100.000 tot 150.000 mensen en daar is zondag de hoofdbrok van. Op zondag komt elke carnavalist in een nieuw kostuum en met een nieuwe praalwagen naar buiten. (in het Hals: “char”). Zij doen dan doorheen de binnenstad een ruim parcours aan. Tijdens deze stoet geven zij een doorlopende show die hun thema extra in de verf zet. ’s Avonds vindt dan de lichtstoet plaats die op zijn beurt weer een deel van de binnenstad aandoet en als apotheose het uitvoeren van de doorlopende show op de markt heeft. Nadien duikt Halle in zijn tweede dolle nacht.

 

Maandag:
’s Maandags worden ’s morgens de mensen van de derde leeftijd niet vergeten en bezoeken we ocmw en serviceflats om ook die mensen te laten meegenieten. De wakkere carnavalisten groeien elk jaar en dat doet ons plezier. Tevens kunnen we hier alweer beroep doen op de Gilles voor de muzikale noot. ’s Avonds heeft dan de laatste stoet plaats die ons leidt naar de Grote Markt waar er naast verrassingsoptredens ook wordt overgegaan tot de prijsuitreiking. Tenslotte heeft ook het grandioze vuurwerk plaats aan de Willamekaai. Halle duikt in zijn derde dolle nacht
Kermis:
Halle heeft een carnavalkermis om “U” tegen te zeggen. Niet minder dan 120 verschillende attracties of kramen staan op onze carnavalkermis. Helaas is die door plaatsgebrek moeten uitwijken over 2 plaatsen: centrum en stationsplein. Elk jaar opnieuw zijn er in Halle een aantal nieuwe dingen te zien van internationale allure maar tevens de klassiekers worden niet vergeten. De Foor wordt trouwens 1 week voor carnaval op zondag officieek geopend met tal van gratis bonnetjes
lrg-660-hpim5647
carnaval2008

15:32 Gepost door Fred in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-02-08

Crafter ambulance

Het was even wachten, maar de eerste ambulance op basis van een Volkswagen Crafter is een feit. Eigenlijk raar dat het toch zolang geduurd heeft aangzeien er toch vrij veel ziekenwagens op basis van een VW LT rondrijden in ons belgenlandje.

De gelukkige is de brandweer van Nieuwpoort waar mijn goede maat Luc beroepsadjudant is. Ook diksmuide mocht een crafter in ontvangst nemen, niet als ambulance, maar wel als ontzettingswagen. Ook een prachtig beestje, al zeg ik het zelf. Veel succes ermee, ze mogen gezien worden.

dyn005_original_538_308_pjpeg_2511379_cad7959060f4295ce11f9a85f4505e0e
dyn007_original_498_368_pjpeg_2511379_d2b55080b0ebddb24f65c430f89a4349

14:08 Gepost door Fred in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

01-02-08

Collega neemt afscheid!

Vandaag hebben we voor de laatste keer samen gewerkt met onze collega Hans op spoed. Hij zocht een nieuwe uitdaging op professioneel vlak en heeft die gevonden op de medische dienst van ArcelorMittal te Gent. Deze staalfabriek (het vroegere Sidmar) heeft een vrij uitgebreide eerste hulppost en een eigen brandweerdienst en ziekenwagens.

We hebben onze goede en slechte momenten beleeft met Hans, uiteindelijk veel meer goede dan slechte hoor, want het is zoals ze bij ons zeggen " de créme van ne gast" (als je hem een beetje kent).

Naast het werk als urgentieverpleegkundige (wat hij ondertussen toch al 15 jaar volhield bij ons op spoed) heeft hij nog een grote passie. Hans is namelijk ook vrijwillig brandweerman te Zottegem. Hier is hij ook al ettelijke jaren actief en hij heeft zich er ondertussen al kunnen opwerken tot korporaal.

Efin, genoeg gezeverd. So long m8! Het ga je goed en tot op de volgende geknelde Lachend.

ZOTT-zw-ongeval-Europaweg6

Hier is onzen Hans aan het werk te zien. (midden van de foto, diegene met de zak in zijn handen)

01:08 Gepost door Fred in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |