27-02-08

carnaval

Dit weekend gaat het carnaval in het vlaams-brabantse Halle door. Ik zal er ook aanwezig zijn, doch niet om te feesten. Er moeten er toch altijd zijn om de zattekloten van de grond te rapen Lachend.

 

Zaterdag:
Zaterdag heeft traditiegetrouw de “Deuvelstoet” plaats die ons van de buitenwijk Essenbeek naar het centrum brengt. De diverse carnavalgroepen zijn qua kledij meestal uitgedost in de outfit van het jaar voordien of van een willekeurig thema. Het hoogtepunt is de aankomst op de Halse Grote Markt waar de prinses verwekt wordt en de prins gebrouwen uit de ton van reus Vaantjesboer. Na deze activiteit krijgt ook de kleine Vaantjesboer op de Beestenmarkt zijn outfit. Halle duikt in een eerste dolle nacht.

 

Zondag:
Zondag is de hoogdag voor de toeschouwers die rijen dik staan aan te schuiven. Vorige jaren werd er gesproken van een opkomst van 100.000 tot 150.000 mensen en daar is zondag de hoofdbrok van. Op zondag komt elke carnavalist in een nieuw kostuum en met een nieuwe praalwagen naar buiten. (in het Hals: “char”). Zij doen dan doorheen de binnenstad een ruim parcours aan. Tijdens deze stoet geven zij een doorlopende show die hun thema extra in de verf zet. ’s Avonds vindt dan de lichtstoet plaats die op zijn beurt weer een deel van de binnenstad aandoet en als apotheose het uitvoeren van de doorlopende show op de markt heeft. Nadien duikt Halle in zijn tweede dolle nacht.

 

Maandag:
’s Maandags worden ’s morgens de mensen van de derde leeftijd niet vergeten en bezoeken we ocmw en serviceflats om ook die mensen te laten meegenieten. De wakkere carnavalisten groeien elk jaar en dat doet ons plezier. Tevens kunnen we hier alweer beroep doen op de Gilles voor de muzikale noot. ’s Avonds heeft dan de laatste stoet plaats die ons leidt naar de Grote Markt waar er naast verrassingsoptredens ook wordt overgegaan tot de prijsuitreiking. Tenslotte heeft ook het grandioze vuurwerk plaats aan de Willamekaai. Halle duikt in zijn derde dolle nacht
Kermis:
Halle heeft een carnavalkermis om “U” tegen te zeggen. Niet minder dan 120 verschillende attracties of kramen staan op onze carnavalkermis. Helaas is die door plaatsgebrek moeten uitwijken over 2 plaatsen: centrum en stationsplein. Elk jaar opnieuw zijn er in Halle een aantal nieuwe dingen te zien van internationale allure maar tevens de klassiekers worden niet vergeten. De Foor wordt trouwens 1 week voor carnaval op zondag officieek geopend met tal van gratis bonnetjes
lrg-660-hpim5647
carnaval2008

15:32 Gepost door Fred in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.