05-01-08

woningbrand te zottegem


Gisteren rond 14u kregen we onze eerste oproep van de dag op spoed. De ziekenwagen werd gevraagd in bijstand van de brandweer voor een brandje waar mogelijks nog iemand in de woning aanwezig was.

Bij het aanrijden zagen we reeds een zeer zware rookontwikkeling. Dat was een zogenaamd "oh nee, tis nie mogelijk" - moment. Dat  is het moment waarop je als ambulancier niet als eerste op de interventie wil toekomen. Waarom vraagt u zich af? Wel, als je op dat moment als eerste voertuig met een blauwe lamp op het dak aankomt, heb je de kans dat de mensen je letterlijk uit je wagen sleuren en de brand binnen duwen. Tevens loop je het risico dat terwijl je wacht op de brandweer, je alllerhande zottigheid naar je hoofd geslingerd krijgt omdat je volgens de omstaanders niks doet terwijl er iemand in de brand aan het sterven is.

Niks aan te doen. We waren eerste ter plaatse (het was niet ver van het ziekenhuis + de brandweermannen van Zottegem moesten van thuis naar de kazerne komen om dan te vertrekken). Op dat moment waren er reeds 2 brandweermannen gestopt om hulp te bieden aan de bewoner die danig overstuur was, hoe zou je zelf zijn als je langs alle kanten rook uit je huis ziet komen. Mijn collega en 1 van de brandweermannen hebben zich dan over de bewoner ontfermd, terwijl ik met de andere brandweerman enkele gasflessen uit de gevarenzone ging brengen. De bewoners van het pand hadden namelijk de leuke gewoonten van hun lege gasflessen in de tuin te bewaren. Toen we dit gedaan hadden, kwam de brandweer aan met de eerste autopomp , meteen gevolgd door de elevator. De aanval werd ingezet met 2 hogedruklansen en een 45. Ondertussen hadden we een schoolvoorbeeld van een flash-over meegemaakt en kwamen de vlammen langs alle ramen uit de woning.

Na ongeveer 3 uur was de brand geblust en konden we terug naar het ziekenhuis rijden.

zottegem2

zottegem3

zottegem4

17:05 Gepost door Fred in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Ge moet dat hier wa rapper updaten hé vriend! Of wilt ge blijven showen met uwen eersten brand...als niet-brandweerman...hahahaha!

Allee kom, ge hebt toch nog veel te zeggen?! Herinneringen aan prachtige reizen en binnenkort zijn we weer weg...naar den Texas en de Griekse eilanden... Da gaat tof worden, ge gaat da wel zien dus probeer da maar te verkopen aan dei van aa!

Gepost door: Carl | 18-01-08

De commentaren zijn gesloten.