21-12-07

The Twilight Zone Tower Of Terror

ads0001

Toen we dit weekend in Disneyland resort parijs waren kwamen we enkele nieuwe attracties tegen in de Walt Disney Studio's. De Crush Coaster; een redelijk snelle, zogenaamde "family roller coaster" bedoelt voor zowel groot als klein. Alhoewel ik persoonlijk vind dat deze wat te hard is voor kleine kinderen. En als 2de de Tower Of Terror. Een high speed drop van zeer hoog kaliber Lachend, 13 verdiepingen meer bepaald.

 

15jaar3

Foto-AKOIQAJK

Foto-XI8XKMCN

Foto-EOAPIDMS

Echt wel een bangelijke ride. Een combinatie tussen vrije val en een spookhuis. Deze attractie is ontwikkeld door de disney Imagineers. Deze hebben ook de crush's coaster uitgetekend, maar die is uiteindelijk gebouwd door Maurer Söhne. Een duitse firma.

Cijfers over de Tower of Terror:

kostprijs: 150 miljoen euro (go figure hoe ze daar ooit aan uit kunnen), 100 kilometer elektriciteisdraad gebruikt, liftmotoren zijn 3 keer krachtiger dan die van de WTC torens, een hoogte van 60,6 meter (30 cm hoger en er moest een flikkerkicht op het dak voor het luchtverkeerCool )  .

Een klein specialeke in deze ride is dat geen 2 ritjes dezelfde zijn. De computer kiest voor het vertrek van de lift een bepaald programma waardoor de ervaring van de vrije val steeds anders zal zijn.

EEN ECHTE AANRADER, neem dat maar aan van mij .

04:50 Gepost door Fred in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat Proficiat met uw aanstelling zulle
groetjes
Luc

Gepost door: luc | 21-12-07

proficiat en succes gefeliciteerd met deze geweldige nieuwe attractie en ik wens jullie allen veel succes toe

Gepost door: martine | 28-10-08

De commentaren zijn gesloten.