16-10-07

Timeline

19u08: Eerste oproep voor de brand. Engine 10, 11, 15, 16, 19 en Ladder 5 responding!

19u11: Engine 11 ter plaatse en meld een vuilnis en puin brand tegen de muur van de laadplaats. Engine 10 en ladder 5 arriveren later.

19u13: Men gaat binnen in het gebouw en men treft geen duidelijke brand aan.

19u13: Een deur naar de showroom wordt geopend door de officier en de kracht van de brand trekt de deur uit zijn hand. De plotse aanvoer van zuurstof zorgt voor een uitbreiding van de brand en het is onmogelijk deze deur opnieuw te sluiten.

19u14:de officier ter plaatse meld een brand in de showroom. Engine 16 en engine 19 arriveren en gaan de showroom binnen om de ploeg van Ladder 5 te helpen.

19u16: Commandant Rusty Thomas komt aan ter plaatse , verschillende brandweermannen die vrijaf hebben komen ook aan. Er blijkt onvoldoende water te zijn voor de blussingswerken, evenals een probleem met de slangen doordat er passerende wagens over de slangen rijden.

19u20: Engine 6 wordt uitgestuurd. Problemen met de watervoorraad persisteren.

19u22:5 brandweerlui van ST Andrews Fire District die uit zichzelf beslisten van uit te rukken, komen aan met een engine en een rescue. Snel roepen zij nog enkele units van St Andrews ter hulp.

19u26: de werknemer belt 911 met de melding dat hij vast zit in de brand. De ploeg van St Andrews gaat op zoek.

19u29: De werknemer wordt gered

19u31: De eerste brandweermannen in het gebouw hebben ondertussen ongeveer 18 minuten uit hun persluchtfles geademd en de druk op de flessen wordt vrij laag. De toestand in de showroom verslechterd met de minuut.

19u32: Een eerste MAYDAY oproep uit de showrroom. Kort daarna: een andere stem op de radio en zegt (ik citeer) :" Car One, Zeg tegen mijn vrouw dat ... Ik van haar hou" Een andere brandweerman zegt :" In Jezus naam, Amen" . Commandant Thomas vraagt de officieren om een rapport te geven van de brandweermannen binnen en buiten en krijgt de melding dat ernog enkele manschappen in het gebouw zitten. 1 brandweerman die nog poogde buiten te geraken zit vast achter het vitrineglas en wordt bevrijd als iemand het raam inslaat terwijl andere ploegen zich klaarmaken om de brandweermannen te gaan redden. Een alarm op de radio van een korporaal van ladder 5 gaat af , maar oproepen naar deze radio worden niet beantwoord. Verschillende PASS devices gaan af. Dit betekend dat de brandweermannen in nood zijn en deze hebben ingeschakeld of 24 seconden niet hebben bewogen. Alle ramen worden ingeslagen zodat de mannen naar buiten en de reddingsploegen naar binnen kunnen, doch hierdoor wordt de brand gevoed met zuurstof en breid snel verder uit.

19u38: Commandant Thomas beveelt een volledige evacuatie van het gebouw.

19u41: De Flashover neemt plaats.De hele binnenkant van het gebouw geet in vlammen op in enkele seconden. Een laatste reddingspoging wordt ondernomen, maar al snel weer afgeblazen.

19u45: De geven van het gebouw stort in en een vuurbal en rookpluim komen uit de voorkant van het gebouw over de hoofden van de vluchtende brandweerlui.

22u: het stoffelijk overschot van  de eerste brandweerlui worden gevonden.

sofa_store_fire-1_t600

03:59 Gepost door Fred in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.