30-09-07

wolkenperikelen


Werken in de weekends, sommige haten het, andere doen niets liever. Waarom? Meestal is het rustiger dan in de week, de bazen zijn vroeger weg en heel belangrijk voor een zogenaamde "trauma-junkie", als er een uitruk is, zijn die meestal van serieuzere aard dan de gewone (excuse my french) schijtritten tijdens de week.

Tenzij je natuurlijk Fred De Vos heet, bijgenaamd " de witte wolk van spoed zottegem". In dat geval kom je, als je dan al eens van MUG bent, totaal niet buiten en als je dan na je shift naar huis rijdt, razen ze je uiteraard voorbij op weg naar de eerste interventie van de nachtshift. Naar alle waarschijnlijkheid een accident met geknelden aangezien je dan 1 minuut later ook de ontzettingswagen van de brandweer in je achteruitkijkspiegel ziet naderen.

Om verder te doen over die "witte wolken en zwarte wolken". In de hulpverlening heb je zo 2 soorten. Een witte wolk is een hulpverlener waarbij er totaal niets gebeurd tijdens zijn/haar shift. Geen ongevallen, iedereen blijft gezond, het zonnetje schijnt, vrede op aarde Lachend, ... .

Een zwarte wolk daarentegen trekt alle onheil van de wereld aan. Hij of zij zet nog maar een voet op de werkvloer en de noodlijn belt. Als die persoon dan (meestal zijn dat uitrukken van minstens 3 uur) uiteindelijk terug is, ligt de ganse spoed vol met patiënten en na tien minuten (net genoeg tijd om de koffer terug aan te vullen) gaat de noodlijn opnieuw en is hij/zij weer weg voor enkele uren.

Ik ga dus dringend mijn karma eens moeten veranderen van white cloud naar black cloud.

3

16:59 Gepost door Fred in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.