31-08-07

rally volgende week


Volgend weekend (8 en 9 september) gaat er een van de grootste belgische rally's door. De omloop van vlaanderen wordt georganiseerd door de Automobielclub midden-vlaanderen. Ik zal ook aanwezig zijn met medical team RED (Rescue and extraction for drivers). Wij zullen de MUG dienst verzekeren op het parcours indien het fout loopt. Altijd leuk uiteraard maar in sommige gevallen loopt het ook eens serieus fout bij dergelijke snelheidswedstrijden. Een kleine fotoimpressie:

Hopmans%20&%20Gijsbrechts
Hoop%20modder

Hier loopt alles nog goed. Enkele bochten genomen zoals het hoort: met een prachtige drift!

Goed%20kapot
Overzicht%20van%20het%20ongeval

Dit is uiteraard al veel minder. Deze 2 zijn nog redelijk goed afgelopen. De piloten hadden veel pijn, maar dan wel in hun portemonee ipv lichamelijk.

Contact%20met%20de%20co%20-%20piloot%20tijdens%20de%20bevrijding

Hier zie je mij in actie op de omloop verleden jaar. Een serieuze crash van team Lootens-Minne waarbij de copiloot serieus bekneld zat in het wrak van de wagen.

Na%20de%20bevrijding

Dit is het eindresultaat van deze crash: Dak eraf geknipt, rolkooi weggeknipt en dan konden we de piloot pas bevrijden. Dit alles heeft een goeie 3 kwartier in beslag genomen.

Alles%20OK!

Maar we houden er op elk moment de spirit in!

Bo%20ziet%20de%20rally%20ook%20al%20zitten

En de toekomstige rallypiloten staan ook al klaar. Deze sport is dus niet ten dode opgeschreven zoals verschillende doemdenkers beweren.

23:47 Gepost door Fred in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

30-08-07

het weekend

Wat brengt het weekend?

Zaterdagochtend stoppen met nachtdienst en om 9u gaan we paintball spelen. Oorlogje spelen is iets wat mannen van alle leeftijden toch blijven graag doen. We zullen met serieus wat blauwe plekken het front verlaten.

PaintballAktie04

 

Zondag is het dan eindelijk zover. De grote veiligheidsdag van brandweer Gavere gaat door in de brandweerkazerne van Gavere. Niet te missen voor elke brandweerfreak. En het ziet er een ZEEEEER gevariëerd programma uit.

brandweerkazerne01

 

23:09 Gepost door Fred in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

collega's

Heugelijk nieuws op de spoed van Zottegem. 1 van de vrouwelijke collega's is zwanger. Onze hoofdverpleger begint bij het horen van dit nieuws direct alle kleuren van de regenboog uit te slaan. We zijn al onderbemand en nu valt er nog een full-time uit voor lange tijd. Hierdoor komt het dus dat ik weeral de nachtshift op ga. Het zijn er wel maar 2 deze keer. Anyway, toch een dikke proficiat voor onze collega.

bottom_child

23:02 Gepost door Fred in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-08-07

Happy ending

Londen- Heta was al een race tegen de klok om een tweejarig meisje een nieuw hart te bezorgen. En toen de ambulancemet het donorhart crashte leek het echt 'game over'. Maar dankzij het koelbloedig optreden van de britse ambulancier kon de kleine Laura Whitworth net gered worden.

Laura was onderweg met een helikopter van Leeds naar een kinderziekenhuis in hartje Londen. Het meisje had een ernstige hartspierziekte en moest een harttransplantatie ondergaan. Al tijdens de vlucht werd gevreesd voor haar leven, zo slecht was ze er aan toe. Het donorhart werd ingevlogen via Lutton Airport (bij Londen) en opgepikt door een ambulancier. Op 15 km van het ziekenhuis liep het echter mis. De ambulance moest uitwijken voor een  wagen en knalde tegen een betonnen rand.De schade: 2 lekke banden.Tijd om die te verwisselen of een andere ambulance op te roepen was er niet. De man besloot de eerste wagen die hij zag te laten stoppen. Dat was de Volvo van Margaret Rollinson. De ambulancier zette de koelbox met het hart op de achterbank en spoorde de 56-jarige vrouw aan naar een politiekantoor te racen. Voor het eerst in haar leven reed de grootmoeder door het rode licht en zelfs aan de verkeerde kant van de weg. "Toe ik bij het politiebureau aankwam, moest ik wel even naar adem happen." verklaarde de vrouw gisteren in de britse kranten. De ambulancier wilde de pers niet te woord staan. De politie bracht het donorhart vervolgens met loeiende sirenes naar het ziekenhuis. Het was gelukkig nog steeds bruikbaar.

Nu, een maand later maakt Laura het goed en mag ze naar huis. "Ook haar herstelis een mirakel" zeggen de dankbare ouders Andy en Julia. (KS)

Bron: Het Laatste Nieuws 22/08/2007

 Zoals je ziet, het is voor ambulanciers en hulpverleners in het algemeen, steeds een beetje improviseren. Goed gedaan van die ambulancier. 

_40383413_ambulance_crash_203 Ambulance4  

05:56 Gepost door Fred in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

20-08-07

On the nightshift


The Commodores bezongen het al in 1985. "On the nightshift" is behalve een heel goed liedje, deze week realiteit voor mij. De 4de nacht van de 7 nachtdiensten gaat in voor mij. Normaal een heel toffe shift, geen bazen, relaxed werken, toffe collega's, ... . Ware het niet dat het dit weekend en ook volgende week kermis is in Zottegem waar ik werk. Snijwonden, vechtpartijen, dronkemans praat, braaksel, spuwen, ... . It will all be our share!

 Als je daarenboven nog werkt al verpleegkundige op de MUG, kom je al wat tegen natuurlijk. Hoewel ik niet kan klagen, ... eigenlijk wel. Ik ben nu bezig aan men 4de nacht en ik ben nog maar 1 keer buiten mogen gaan spelen. En dan nog voor een nutteloze rit. EN dat terwijl mijn collega's in de dag alle mooie ritten binnenkrijgen. LIFE AIN'T FAIR!!!

Ik wens niemand iets ernstig toe, maar ik wil wel nekeer buiten komen hé mensen! Knipoog

Ambulance%20Night%20Shot

02:55 Gepost door Fred in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

17-08-07

bbq brandweer

"Some like it hot" , de lijfspreuk van de meeste pompiers. Is het niet bij een binnenaanval bij een woningbrand, dan staan ze wel te bakken aan de barbecue. Zo ook dit weekend in Lennik. De brandweer daar organiseert haar jaarlijkse barbecue. Allen daarheen zou ik ook zeggen! Mijn goede vriend Carl zal er ook zijn op zaterdag om te helpen en op zondag om zen kas vol te slaan Cool. Ik ga ook proberen om op zondag een "solied stukske vlees" weg te werken.

 dyn010_original_429_595_pjpeg_2531150_bd3cc16147f502f6f65389e979250e8f

Zoals Luc de pompier zou zeggen "Lot et smoaken in julder vette mulle"

Greetz,

Fred

23:49 Gepost door Fred in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-08-07

The american way of life

Ik zit hier op het werk. Het is hier redelijk kalm (tis dan ook zondag Smile) behalve de "normale" dingen die je op zondag op spoed ziet zoals buikpijn die al 2 weken bezig is, snijwonden, verstuikte enkels, hoofdpijn sinds vannacht : "heeft u al een pijnstiller genomen meneer?" "Nee, moest dat dan??" Obepaald.

Enfin, Ik zit hier te mijmeren over mijn uitstapjes naar de USA en ik ga jullie laten meegenieten van enkele foto's.

DSC00759

Een prachtige foto genomen tijdens de sage in Fresno, CA.

AIRPT01_full

Crashtruck van Mobile, AL waar we deze zomer nog zaten.

DSC00146

Foto van een brandinterventie (ik denk in Norfolk) genomen door een van onze deelnemers. Het zag er warm uit.

DSC05240

De groep van Jacksonville 2005 op de "victory lane" van Daytona International Speedway. Those were the days.

PICT0086

Airboat ride in Boggy Creek met de bende van Jacksonville.

PICT0062

Amerikaanse sympatisanten van de Fire-Observers. Van links naar rechts: Chief John Knoll, Sweetie en JB. Drie heel toffe mensen die ons een onvergetelijke tijd hebben bezorgd in Florida.

Greetz,

Fred

17:01 Gepost door Fred in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |