23-08-07

Happy ending

Londen- Heta was al een race tegen de klok om een tweejarig meisje een nieuw hart te bezorgen. En toen de ambulancemet het donorhart crashte leek het echt 'game over'. Maar dankzij het koelbloedig optreden van de britse ambulancier kon de kleine Laura Whitworth net gered worden.

Laura was onderweg met een helikopter van Leeds naar een kinderziekenhuis in hartje Londen. Het meisje had een ernstige hartspierziekte en moest een harttransplantatie ondergaan. Al tijdens de vlucht werd gevreesd voor haar leven, zo slecht was ze er aan toe. Het donorhart werd ingevlogen via Lutton Airport (bij Londen) en opgepikt door een ambulancier. Op 15 km van het ziekenhuis liep het echter mis. De ambulance moest uitwijken voor een  wagen en knalde tegen een betonnen rand.De schade: 2 lekke banden.Tijd om die te verwisselen of een andere ambulance op te roepen was er niet. De man besloot de eerste wagen die hij zag te laten stoppen. Dat was de Volvo van Margaret Rollinson. De ambulancier zette de koelbox met het hart op de achterbank en spoorde de 56-jarige vrouw aan naar een politiekantoor te racen. Voor het eerst in haar leven reed de grootmoeder door het rode licht en zelfs aan de verkeerde kant van de weg. "Toe ik bij het politiebureau aankwam, moest ik wel even naar adem happen." verklaarde de vrouw gisteren in de britse kranten. De ambulancier wilde de pers niet te woord staan. De politie bracht het donorhart vervolgens met loeiende sirenes naar het ziekenhuis. Het was gelukkig nog steeds bruikbaar.

Nu, een maand later maakt Laura het goed en mag ze naar huis. "Ook haar herstelis een mirakel" zeggen de dankbare ouders Andy en Julia. (KS)

Bron: Het Laatste Nieuws 22/08/2007

 Zoals je ziet, het is voor ambulanciers en hulpverleners in het algemeen, steeds een beetje improviseren. Goed gedaan van die ambulancier. 

_40383413_ambulance_crash_203 Ambulance4  

05:56 Gepost door Fred in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

:-) wij staan daar niet bij stil als we een ambulance zien passeren wat jullie allemaal tegenkomen tijdens een vervoer
gelukkig is dit goed afgelopen
groetjes

Gepost door: Borriquito | 23-08-07

De commentaren zijn gesloten.