14-08-07

nieuwe brandweerstage

De mensen die me een beetje kennen weten dat ik gefascineerd ben door het amerikaanse brandweerleven. Ik ben een van de gelukkigen die reeds 3 keer het genoegen heeft gehad een stage te mogen lopen bij een amerikaans brandweerkorps.

Alles begon op een avond in 2005. Ik kreeg een telefoontje van Carl met de vraag of ik niet geïnteresseerd was om mee te gaan op stage naar Jacksonville FL. Ik heb geen 2 seconden getwijfeld en ben meteen begonnen met vanalles te regelen. De volgende morgen om 06u Heb ik Carl dan wakkergebeld om hemte melden dat ik meeging. Het hek was dan volledig van de dam. Een fantastische stage later, schreef ik me in 2006 in voor de stage naar Tualatin Vallley OR. Weerom héééééééél goe meegevallen en dus ben ik dit jaar voor de 3de keer meegeweest met de vzw Fire Observers die dit alles organiseren. Ditmaal bezochten we de dienst de stad Mobile AL. Veruit een van de beste stages die ik al gedaan heb. Heel goe meegevallen hoor, die "southern hospitality".

Binnen ongeveer een maand zijn ze weer weg; onze fire observers. Ditmaal gaat de reis naat South Carolina. Meerbepaald naar de stad Charleston. Deze stad werd een tijdje geleden getroffen door een echte tragedie. 9 brandweermannen kwamen om bij een grote brand in een meubelzaak toe het dak instortte. Het heeft niet veel gescheeld of ik was weer mee. Ik was net te laat om me in te schrijven Huilen. Daarom zal ik half september met pijn in het hart 2 vrienden zien vertrekken voor een ongetwijfeld weer onvergetelijke stage. Luc en Carl zijn namelijk 2 van de 3 begeleiders voor deze reis.

Hun avonturen zijn vanaf nu te volgen op volgende Blogs:

- Charleston2007.skynetblogs.be

- Charlie-farstripes-blog.skynetblogs.be

- luc-de-pompier.skynetblogs.be

Laat ze daar maar eens zien hoe we dat hier in België doen hé gasten!

charleston_engine_charleston-2

fire_001

21:25 Gepost door Fred in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Ze zullen 't daar ne keer rap gaan weten zie! En daarbij, je was niet te laat....je kon nog altijd mee maar ja, Nathalie hé...? Maar ik zal een kaartje sturen, goed?

Gepost door: Carl | 15-08-07

Merci eh maatje!:-)

Gepost door: fred | 15-08-07

De commentaren zijn gesloten.